REKLAMA

Strefa EcoFood już w kwietniu 2016!

 


 

IMG 2250Polacy wciąż mają niezaspokojony apetyt na żywność ekologiczną, a wartość tego rynku stale rośnie. Świadczy o tym choćby fakt, że aż 42% zwiedzających minioną edycję targów WorldFood Warsaw poszukiwało firm z sektora eko. Wychodząc naprzeciw tym potrzebom powstała specjalna strefa EcoFood, która będzie miała swoją premierę podczas WorldFood Warsaw 2016.

Szacuje się, że rynek żywności ekologicznej w Polsce osiągnie w 2015 roku wartość 770 mln złotych, wobec 650 mln zł w roku ubiegłym. Jest to jeden z najdynamiczniej rozwijających się sektorów branży spożywczej. Polacy coraz chętniej kupują taką żywność, a jej dostępność w delikatesach i sieciach handlowych rośnie. Mimo to, wciąż wydajemy na produkty z certyfikatem niewiele – średnio około
4 euro na osobę, w porównaniu do 90-195 euro w krajach Europy Zachodniej.
Branża żywności ekologicznej mimo, że wciąż niewielka, ma stale rosnący poziom. Popyt na ekologiczną żywność rośnie w tempie około 20% rocznie. Wychodząc naprzeciw tym trendom i oczekiwaniom zwiedzających organizatorzy targów WorldFood Warsaw postanowili stworzyć podczas III edycji wystawy specjalną strefę EcoFood.
„Na podwystawie EcoFood swoją ofertę zaprezentują firmy związane z branżą ekologiczną – producenci, przetwórcy i dystrybutorzy żywności z certyfikatami oraz żywności naturalnej o niskim stopniu przetworzenia. Dodatkowo program kolejnej edycji Międzynarodowych Targów Żywności i Napojów WorldFood Warsaw 2016 będzie jednego dnia w całości poświęcony sektorowi eko.
Liczymy, że dzięki temu spełnimy oczekiwania naszych krajowych i zagranicznych wystawców oraz zwiedzających. Zależy nam na tym, aby WorldFood Warsaw była międzynarodową platformą nawiązywania kontaktów i wymiany doświadczeń branży spożywczej” – informuje Agnieszka Szpaderska, manager targów WorldFood Warsaw.


Dużym udogodnieniem dla firm z sektora ekologicznego będzie możliwość wystawienia się w ramach wspólnej powierzchni wystawienniczej przez grupę przedsiębiorców. Jest to korzystne zarówno finansowo, jak również pozwala na wspólną identyfikację producentów.
III edycja targów WorldFood Warsaw odbędzie się w dniach 19-21 kwietnia 2016 w Warszawskim Centrum EXPO XXI. Przedsiębiorcy, którzy już teraz zgłoszą się do organizatorów, mogą liczyć na atrakcyjne ceny i duży wybór lokalizacji.


Więcej informacji na temat oferty wystawienniczej:
Agnieszka Szpaderska
Manager Targów WorldFood Warsaw
Tel. 22 395 66 93
E-mail: agnieszka@worldfood.pl

Kontakt dla mediów:
pr@worldfood.pl
516 685 229


Informacja dzięki uprzejmości Portalu Rolniczego NowoczesnaFarma.pl

Żródło: http://nowoczesnafarma.pl/Strefa-EcoFood-juz-w-kwietniu-2016-.html
 
Cenimy sobie Państwa wypowiedzi,
dlatego prosimy aby były one wyrażane w dobrym tonie oraz nie łamały polskiego prawa.
Komentarze łamiące te zasady będą niezwłocznie usuwane.
Dodaj komentarz
*
Tytuł komentarza:
*
Komentarz:
*
Podpis:

125ml milk

IMG 2250
WorldFood Warsaw żywności EcoFood targów Strefa kwietniu wciąż – swoją podczas branży ekologicznej Wychodząc około ekologiczną edycji dzięki naprzeciw Targów sektora zwiedzających rośnie. wartość żywność nawiązywania kontaktów wymiany doświadczeń spożywczej” Agnieszka informuje Portalu Szpaderska, manager Warsaw. Dużym udogodnieniem ekologicznego możliwość platformą międzynarodową NowoczesnaFarma.pl Żródło: Żywności Napojów jednego całości poświęcony sektorowi eko. Liczymy, spełnimy Zależy Rolniczego oczekiwania naszych krajowych zagranicznych wystawców zwiedzających. wystawienia uprzejmości wspólnej agnieszka@worldfood.pl Kontakt zgłoszą organizatorów, Informacja mediów: pr@worldfood.pl 516 685 229 liczyć atrakcyjne wybór Przedsiębiorcy, 93 E-mail: lokalizacji. Więcej informacji oferty wystawienniczej: Agnieszka Szpaderska Manager Warsaw Tel. którzy Centrum powierzchni również 22 395 wystawienniczej grupę przedsiębiorców. korzystne zarówno finansowo, pozwala Warszawskim Międzynarodowych identyfikację producentów. III edycja odbędzie dniach kwietnia wspólną związane kolejnej Polacy złotych, ubiegłym. najdynamiczniej rozwijających sektorów spożywczej. chętniej Polsce kupują żywność, dostępność delikatesach sieciach handlowych wydajemy osiągnie 2016. Szacuje certyfikatem edycję     Polacy niezaspokojony apetyt ekologiczną, Świadczy choćby minioną poszukiwało premierę potrzebom powstała specjalna strefa EcoFood, która miała produkty niewiele program producenci, strefę EcoFood. „Na podwystawie ofertę zaprezentują branżą przetwórcy wystawy dystrybutorzy certyfikatami naturalnej niskim stopniu przetworzenia. Dodatkowo specjalną stworzyć średnio niewielka, osobę, porównaniu 90-195 krajach Europy Zachodniej. Branża rosnący postanowili poziom. rośnie tempie rocznie. trendom oczekiwaniom organizatorzy http://nowoczesnafarma.pl/Strefa-EcoFood-juz-w-kwietniu-2016-.html  
REKLAMA

Ta strona korzysta z plików COOKIES. więcej »