REKLAMA

Chmielarze i browarnicy w Panieńszczyźnie k. Lublina już 18 czerwca

Plakat spotkanie w JastkowieSpółka Polski Eko Chmiel S.A. organizuje spotkanie dla rolników, plantatorów chmielu, specjalistów biotechnologów oraz browarników, piwowarów i producentów leków i kosmetyków na innowacyjnej plantacji chmielu we wsi Panieńszczyzna koło Lublina 18 czerwca tj. wtorek, od godz. 13.00 do 16.30. Na spotkaniu zaprezentowany zostanie działający chmielnik spełniający normy czystości surowca dla przemysłu spożywczego, kosmetycznego i farmaceutycznego. Browarnicy przedstawią swoje wymagania względem jakości chmielu w nadchodzącym sezonie i kolejnych latach. Rolnicy zapoznają się z pomysłem na przebudowę swoich plantacji i zwiększenie zysków z upraw chmielu. Plantatorzy i browarnicy zapraszani są indywidualnie, ale spotkanie ma charakter otwarty.

Na wydarzeniu będą obecni plantatorzy chmielu, rolnicy, browarnicy, biotechnologowie oraz przedstawiciele spółki PEC. Spotkanie ma wymiar praktyczny, chodzi o dostosowanie upraw chmielu do wymagań klientów – w szczególności browarów kraftowych, regionalnych oraz producentów napoi bezalkoholowych wykorzystujących chmiel. Napoje te wymagają większych ilości chmielu i to chmielu wysokiej czystości i jakości.

– Zmienia się również proces przetwarzania chmielu, jego suszenia w znacznie niższych temperaturach, który pozwala na pozyskanie atrakcyjnych związków zawartych w chmielu, a traconych w procesie suszenia – mówi Grzegorz Łukowiec, wiceprezes zarządu ds. kontraktacji i przerobu chmielu w spółce Polski Eko Chmiel S.A..

– Naszą rolą jest przekazanie plantatorom nowych wymagań przemysłu piwowarskiego, spożywczego, farmaceutycznego i kosmetycznego, aby nie było zdziwienia, że polski chmiel nie przejdzie testów czystości WWA, albo zacznie się cofanie całych transportów w związku z nowymi standardami kontroli jakości. Takich sytuacji musimy uniknąć. My widzimy nadchodzącą burzę i informujemy chmielarzy o tym – dodaje Grzegorz Łukowiec.

Z danych ekspertów rynku chmielarskiego na świecie wynika, że nasza bezpośrednia konkurencja chmielarska, czyli Niemcy, intensywnie przygotowują się do nadchodzącej zmiany rynku w zakresie czystości chmielu od WWA (wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych). To ważna informacja dla polskich plantatorów, którzy do tej pory bardzo skutecznie konkurowali z zachodnimi dostawcami tego surowca i swoją pozycją powinni nadal utrzymać.

Jak informowaliśmy już wcześniej, specjaliści ds. kontraktacji chmielu spółki Polski Eko Chmiel S.A. ruszyli w teren. W najbliższych dniach i tygodniach będą spotykać się z plantatorami, głównie w woj. lubelskim, przedstawiać szczegóły oferty i podpisywać długoterminowe umowy na dostawy chmielu. Polski Eko Chmiel S.A. zabezpiecza dostawy chmielu nie tylko dla przemysłu browarniczego, w tym w szczególności browarów kraftowych i regionalnych, ale także dla przemysłu farmaceutycznego i kosmetycznego.

Organizatorzy zapraszają wszystkich rolników, plantatorów, producentów chmielu, którzy są zainteresowani unowocześnieniem swoich gospodarstw, upraw i którzy chcą w efekcie sprzedawać swoje zbiory za wyższą cenę. Łącząc doświadczenie i obecne uprawy plantatorów z nowymi rozwiązaniami powstanie bezkonkurencyjny produkt.
Zaproszenie skierowane jest również do piwowarów, obecnych i przyszłych właścicieli browarów, producentów napoi bezalkoholowych na bazie chmielu oraz producentów leków i kosmetyków.

Zapraszamy na spotkanie do Panieńszczyzny, ul. Chmielowa 5 (parking obok Urzędu Gminy Jastków), 18 czerwca godz. 13:00.

Program spotkania:
Część I – Panieńszczyzna
13.00–13.15 - powitanie uczestników
13.15–14.15 - wizyta na innowacyjnej plantacji
14.15–14.30 - poznaj różnicę
14.30–15.00 - poczęstunek
15.00 - przejazd do Płouszowice-Kolonia 130

Część II - Pouszowice
15.15–15.30 - prezentacja firmy PEC
15.30–16.00 - oferta skierowana do plantatorów i browarów
16.00–16.30 - dyskusja i zakończenie

Więcej informacji pod numerem telefonu: 571 47 99 33

 


Informacja dzięki uprzejmości Portalu Rolniczego NowoczesnaFarma.pl

Żródło: http://nowoczesnafarma.pl/Chmielarze-i-browarnicy-w-Panienszczyznie-k--Lublina-juz-18-czerwca.html
 
Cenimy sobie Państwa wypowiedzi,
dlatego prosimy aby były one wyrażane w dobrym tonie oraz nie łamały polskiego prawa.
Komentarze łamiące te zasady będą niezwłocznie usuwane.
Dodaj komentarz
*
Tytuł komentarza:
*
Komentarz:
*
Podpis:

125ml milk

Plakat spotkanie w Jastkowie
pozycją powinni efekcie informowaliśmy specjaliści lubelskim, ruszyli informacja teren. ważna najbliższych dniach aromatycznych). tygodniach spotykać plantatorami, głównie utrzymać. Jak bezkonkurencyjny sprzedawać PEC 15.30–16.00 14.15–14.30 poznaj różnicę 14.30–15.00 poczęstunek 15.00 przejazd Płouszowice-Kolonia 130 Część Pouszowice 15.15–15.30 prezentacja oferta 13.15–14.15 skierowana 16.00–16.30 dyskusja zakończenie Więcej informacji numerem telefonu: 33   Informacja dzięki uprzejmości Portalu Rolniczego NowoczesnaFarma.pl Żródło: wizyta uczestników zbiory obecnych wyższą cenę. Łącząc doświadczenie obecne uprawy rozwiązaniami powstanie konkurencja produkt. Zaproszenie skierowane piwowarów, przyszłych powitanie właścicieli browarów, kosmetyków. Zapraszamy Panieńszczyzny, Chmielowa (parking Urzędu Jastków), 13:00. Program spotkania: Część Panieńszczyzna 13.00–13.15 chmielarska, jakości. bezpośrednia rolnicy, przebudowę zwiększenie zysków Plantatorzy zapraszani indywidualnie, charakter otwarty. Na wydarzeniu obecni plantatorzy browarnicy, zapoznają biotechnologowie przedstawiciele Spotkanie wymiar praktyczny, chodzi dostosowanie klientów kraftowych, regionalnych wykorzystujących chmiel. pomysłem Rolnicy wymagają zostanie Spółka organizuje specjalistów biotechnologów browarników, piwowarów kosmetyków Panieńszczyzna wtorek, 16.30. spotkaniu zaprezentowany działający latach. chmielnik spełniający kosmetycznego farmaceutycznego. Browarnicy przedstawią wymagania względem jakości nadchodzącym sezonie kolejnych Napoje większych wynika, sytuacji polski chmiel przejdzie testów zacznie cofanie całych transportów związku standardami kontroli Takich musimy kosmetycznego, uniknąć. widzimy nadchodzącą burzę informujemy chmielarzy dodaje Łukowiec. Z danych ekspertów chmielarskiego świecie zdziwienia, piwowarskiego, ilości związków wysokiej jakości. – Zmienia proces przetwarzania znacznie niższych temperaturach, który pozwala pozyskanie atrakcyjnych zawartych nowych traconych procesie mówi Łukowiec, wiceprezes zarządu przerobu spółce S.A.. – Naszą przekazanie plantatorom http://nowoczesnafarma.pl/Chmielarze-i-browarnicy-w-Panienszczyznie-k--Lublina-juz-18-czerwca.html  
REKLAMA

Ta strona korzysta z plików COOKIES. więcej »