Informacje
No waste, czyli jak gotować by nie marnować – działanie w ramach CSR Sokołów
01-01-1970
Warsztaty kulinarne Akademii Smaku Sokołów na stałe wpisały się w kulinarny kalendarz. Sztuka przyrządzania posiłków ukazywana jest w różnych odsłonach, ma jednak zawsze wspólny mianownik - jest zdrowo i pysznie. Motywem przewodnim ostatnich warsztatów była idea Zero Waste - No waste. W przypadku jedzenia oznacza brak marnowania żywności na zasadzie „nie wyrzucaj, wykorzystaj”. Swoją wiedzą w tym zakresie podzielił się ...
Komentowane
1 Największą przyszłość w budownictwie mają ekorozwiązania, prefabrykaty zmniejszą problem kadrowy, a na swoje pięć minut muszą poczekać drony
Informacje
2 Przełomowa konferencja na temat przemysłu futrzarskiego w Polsce
Ochrona zwierząt
3 69% Polaków przeciwko ubojowi koni, a rząd negocjuje wywóz ŻYWYCH koni do Japonii.
Ochrona zwierząt