Ochrona środowiska
Nie marnuj żywności. Szkoda planety!
01-01-1970
– Organizacja Narodów Zjednoczonych ds. Wyżywienia i Rolnictwa (FAO) szacuje, że na świecie rocznie marnuje się około 1/3 produkowanej żywności. Straty to około 1,3 mld ton żywności nadającej się do spożycia – podkreślił wicepremier, minister rolnictwa i rozwoju wsi Henryk Kowalczyk podczas dzisiejszej konferencji prasowej.
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi prowadzi kampanię informacyjną „Nie marnuj żywności – szkoda planety!”. Jej ...
Komentowane
1 Największą przyszłość w budownictwie mają ekorozwiązania, prefabrykaty zmniejszą problem kadrowy, a na swoje pięć minut muszą poczekać drony
Informacje
2 Uprawy GMO w Polsce?
GMO
3 Egzamin dla osób ubiegających się o wpis do rejestru inspektorów rolnictwa ekologicznego
Rolnictwo Ekologiczne