Zakończenie projektu PROM
01-01-1970
W Polsce marnuje się rocznie ok. 4,8 mln ton żywności, a blisko 3 mln ton marnują konsumenci. Rozwiązania zmierzające do ograniczenia skali zjawiska zaproponowano w „Strategii racjonalizacji strat i ograniczania marnotrawstwa żywności”.
Projekt pod nazwą „Opracowanie systemu monitorowania marnowanej żywności i efektywnego programu racjonalizacji strat i ograniczania marnotrawstwa żywności – PROM” był realizowany od 1 września 2018 r. do 30 listopada ...
Komentowane
1 Największą przyszłość w budownictwie mają ekorozwiązania, prefabrykaty zmniejszą problem kadrowy, a na swoje pięć minut muszą poczekać drony
Informacje
2 Przełomowa konferencja na temat przemysłu futrzarskiego w Polsce
Ochrona zwierząt
3 69% Polaków przeciwko ubojowi koni, a rząd negocjuje wywóz ŻYWYCH koni do Japonii.
Ochrona zwierząt