REKLAMA
Data: Czwartek - 23 maja 2019
Imieniny: Iwony, Emilii, Dezyderiusza

Aktualności
Porady
Informacje Prasowe

Wiceminister Sławomir Mazurek na V Forum Ochrony Środowiska

2560x1080
    Wiceminister środowiska Sławomir Mazurek był jednym z głównych gości V Forum Ochrony Środowiska w Warszawie organizowanego przez Izbę Gospodarczą „Wodociągi Polskie”. Wiceminister otworzył wydarzenie, jak również wziął udział w panelu inauguracyjnym. GOZ – ekologia czy ekonomia? W swoim wystąpieniu wiceminister Mazurek starał się odpowiedzieć na pytanie: Czy w ramach Gospodarki o Obiegu Zamkniętym można połączyć rozwój gospodarczy i ochronę środowiska? Zgodnie z Gospodarką Obiegu Zamkniętego, produkty, [więcej...]

pozostałe wiadomości »

5 sposobów na oszczędzanie wody i energii

52ed30216e23aa5ca0349e211e3b41d1
Kubusiowi Przyjaciele Natury   Pstryk i świeci się światło. Odkręcamy kran i możemy wziąć prysznic. Nie zastanawiamy się jednak zwykle skąd płynie prąd czy jak trafia do nas woda. Korzystamy z nich, traktując je jako coś naturalnego, a przede wszystkim niewyczerpywalnego. Niestety tak nie jest. Słodka, świeża woda stanowi zaledwie 2,5% całej wody na Ziemi[1], a jej źródła wciąż się kurczą.  Z kolei, żeby elektrownia mogła wytworzyć prąd potrzebne jest paliwo, np. węgiel lub woda. Warto wiedzieć, jak w prosty sposób przyczynić się do oszczędzania naturalnych zasobów naszej planety. Najlepiej zaangażować [więcej...]

pozostałe porady »

Rośnie popularność CERTYFIKACJI NON GMO w Polsce

Certyfikat VLOG (non GMO), dotychczas znajdujący zastosowanie głównie w branży mleczarskiej, staje się coraz bardziej popularny w innych sektorach produkcji żywności. Według ekspertów Bureau Veritas Polska, wzorem zachodnich wytwórców niebawem także polscy producenci wołowiny, wieprzowiny oraz jaj i drobiu będą chętniej zabiegać o certyfikację VLOG.     Wzrost znaczenia niemieckiego certyfikatu VLOG w swoim kraju macierzystym, ale także w wielu innych krajach Europy Zachodniej wynika głównie z dwóch kwestii. Jedną z nich jest rosnąca świadomość żywieniowa tamtejszych konsumentów, a co za tym idzie coraz większa [więcej...]

pozostałe informacje »

Ta strona korzysta z plików COOKIES. więcej »