Informacje
Analiza pozostałości pestycydów w artykułach spożywczych
01-01-1970
Pestycydy to środki ochrony roślin, nazywane również fitofarmaceutykami. Ich zadaniem jest dbanie o dobrą kondycję roślin, która później przekłada się na wysokie plony. Pestycydy wykorzystuje się w sadownictwie, rolnictwie, warzywnictwie oraz w leśnictwie. Ich stosowanie jest ściśle określone, a zasady i terminy aplikacji zawarte są na etykietach. Użytkownicy zobowiązani są do stosowania się do tych zasad.
Trzeba mieć świadomość, że kontakt z pestycydami ...
Komentowane
1 Największą przyszłość w budownictwie mają ekorozwiązania, prefabrykaty zmniejszą problem kadrowy, a na swoje pięć minut muszą poczekać drony
Informacje
2 Uprawy GMO w Polsce?
GMO
3 Egzamin dla osób ubiegających się o wpis do rejestru inspektorów rolnictwa ekologicznego
Rolnictwo Ekologiczne