REKLAMA
Data: Niedziela - 23 września 2018
Imieniny: Bogusława, Tekli, Liberta

Aktualności
Porady
Informacje Prasowe

NFOŚiGW przeznaczył prawie 33 mln zł unijnej dotacji na nowoczesną kompostownię w Gdańsku

cluEv3mqbK9lVnmnqqjW,odpady2
  W ramach unijnego Funduszu Spójności miasto Gdańsk otrzyma z Narodowego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej dotację na budowę kompostowni do gromadzenia odpadów zielonych. Dofinansowanie (prawie 33 mln zł) stanowi ponad połowę kosztu tej proekologicznej inwestycji. Beneficjentem dotacji przekazanej przez NFOŚiGW został gdański Zakład Utylizacyjny Sp. z o.o. Będzie on realizował projekt pn. Budowa hermetycznej instalacji jako uzupełnienie istniejącego kompostowania w Zakładzie Utylizacyjnym w Gdańsku. Umowę przekazania dofinansowania podpisał Zastępca Prezesa Zarządu NFOŚiGW Dominik Bąk, a ze strony beneficjenta [więcej...]

pozostałe wiadomości »

Jak zdobyć pieniądze z Programu LIFE?

NFOŚiGW organizuje szkolenia i konsultacje   Narodowy Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej zaprasza na serię bezpłatnych szkoleń i konsultacji dotyczących tworzenia projektów oraz aplikowania o środki z Programu LIFE w tegorocznym naborze. Majowe spotkania zostały podzielone na poszczególne obszary priorytetowe wskazane przez Komisję Europejską. Na szkoleniach, które odbędą się w maju, eksperci NFOŚiGW przedstawią zasady tworzenia fiszek koncepcyjnych (concept note) i składania wniosków w 2018 r. Wyjaśnią również wszystkie etapy tworzenia wniosku i jego oceny przez Komisję Europejską. Będzie też czas na omówienie [więcej...]

pozostałe porady »

Kawiarnie sieciowe wprowadzają więcej opcji roślinnych

Eksperci kampanii RoślinnieJemy sprawdzili dostępność opcji roślinnych w największych kawiarniach sieciowych. Według opublikowanego przez nich rankingu najbardziej aktywnie na zmieniające się trendy konsumenckie odpowiadają sieci Green Caffe Nero oraz Starbucks. Badania INSE z 2013 roku wskazały, że statystyczny Polak odwiedza kawiarnie 11 razy w roku. Jednocześnie z sondażu IBRiS z lutego 2018 roku wynika, że coraz więcej konsumentów skłania się ku roślinnym alternatywom dla konwencjonalnych produktów - aż 57,8% Polaków planuje ograniczyć spożycie mięsa na rzecz produktów roślinnych. Mleko sojowe można obecnie [więcej...]

pozostałe informacje »

Ta strona korzysta z plików COOKIES. więcej »